Oslabené Žabonosy utkání do vítězného konce nedotáhly

24.01.2012 09:45

Kralupy nad Vltavou – V nekompletní sestavě se vydal tým Žabonos k dalšímu utkání krajské hokejové ligy mužů. Na ledě sedmého týmu tabulky neměl daleko k remíze.


Z utkání Žabonosy - Jesenice (4:2).
Z utkání Žabonosy - Jesenice (4:2).
Autor: Deník/Michal Bílek

Kralupy nad Vltavou – Žabonosy 3:2

Ta se ale nakonec nekonala. Žabonosy totiž nestihly dotáhnout náskok, který si domácí během druhého dějství vytvořili. Ale popořadě.

Kralupy šly do vedení hned v první dvacetiminutovce. Tvrdou střelu od modré gólman Muzika ještě vyrazil, ale domácí nepokrytý útočník si dorážku do otevřené kasy nenechal ujít.

Když pak Žabáci neproměnili tutovku v úvodu druhé části a inkasovali druhý gól, začalo jít do tuhého. Jenže hosté se nevzdávali a bojovali dál. A odměnou jim byl kontaktní gól. Hnida se trefil od modré.

Radost hostů však netrvala dlouho. Chvíli na to totiž domácí využili dalšího zaváhání zelených v obranném pásmu a bylo to zase o dvě branky. Aktivní hráči Žabonos ale přece jen utkání zdramatizovali. Na konci druhé třetiny proměnili nájezd dva na jednoho a do poslední třetiny šli opět domácímu mančaftu na zádech.

Jenže to bylo vše. I když poslední část utkání přinesla spoustu šancí na obou stranách, žádná už se neujala a domácí si udrželi těsné vedení.

„Každopádně i přes porážku musím říct, že celý tým podal neskutečně bojovný výkon, ze kterého mám směrem k dalšímu utkání velmi dobrý pocit. Myslím si, že jsme si z Kralup minimálně bod za předvedenou hru zasloužili. Hokej se divákům musel líbit, byl dosti útočný na obou stranách a rozhodně ho nesvazovalo nějaké bránění,“ okomentoval sobotní mač gólman Žabonos Petr Muzika.

V dalším utkání Žabonosy na kolínském ledě hostí Králův Dvůr. Zápas je na programu v sobotu 28. ledna od 18.15.

Branky: Hnida, Turyna. Třetiny: 1:0, 2:2, 0:0.  Žabonosy: Muzika – Hnida, J. Kunášek, Hurt, Pomichálek, Novák – Beňovský, Pecka, Š. Kunášek – Kozdera, Lakota Turyna – Kapička, Svoboda, Nekvasil.

 

Zpět