Žabáci smutní: Mohli jsme si přivézt body

08.02.2012 19:41

Mladá Boleslav – Poslední zápas sezony, malá mladoboleslavská hala, souboj s rezervou extraligového mančaftu. Takové bylo sobotní menu hokejistů Žabonos v krajské hokejové lize mužů.


 
Z utkání Žabonosy - Poděbrady (7:2).
Z utkání Žabonosy - Poděbrady (7:2).
Autor: Michal Bílek

 

 

Mladá Boleslav B – Žabonosy 4:2

„Odehráli jsme s nimi jeden z nejlepších zápasů. Určitě byli lepší ve všech statistikách během celého zápasu, ale tím že jsme bojovali a vypracovali si taky nějaké šance a některé dokázali i využít, tak tím jsme je určitě nenechali volně dýchat a museli hrát celý zápas na plno. Škoda, že jsme nakonec odjeli domu s prázdnou. To pocit ze zápasu trošku kazí,“ řekl po utkání brankář Žabonos Petr Muzika.

Jeho tým přitom od kýžených bodů nebyl daleko. „Když bychom ve třetí třetině za stavu 3:2 využili šanci dva na jednoho a srovnali na 3:3, mohlo by to být ještě hodně zajímavé,“ podotkl čtyřiadvacetiletý brankář.

Nicméně Žabákům se to nepodařilo. Namísto toho dostali ještě čtvrtou branku a bylo vymalováno. Za výkon se ale stydět nemusí. S mladoboleslavským béčkem se rvali statečně.

První gól inkasovali Žabáci ve vlastní přesilovce, když domácí využili brejk dva na jednoho. Poté, co se ujala ještě tečovaná střela domácích, se ale o slovo přihlásili i oni sami. Novákova střela od modré mířila rovnou do sítě. Mladoboleslavští ale znovu odskočili na rozdíl dvou branek, když se znovu radovali z brejku. Na to odpověděl Pecka dorážkou ze skrumáže, ale jak už bylo zmíněno, domácí odpor Žabonos ustáli a tři body zůstaly jim.

Pro Žabonosy to byl poslední zápas sezony. Do osmičky zaručující účast v play-off se neprobojovaly. Nakonec skončily předposlední.

Branky: Novák, Pecka. Třetiny: 2:1,1:1,1:0.

Žabonosy: Muzika – Paroubek, Lakota, Novák, J. Kunášek, Hurt, Pomichálek – Š. Kunášek, Pecka, Beňovský – Honz ml., Král, Kozdera – Kapička, Svoboda, Nekvasil.

 

Zpět